fbpx

Sinds 3 maart mogen kandidaten voor het autorijbewijs weer lessen en zijn praktijkexamens bij het CBR door het kabinet weer toegestaan. Vandaag, 31 maart, zijn we 4 weken open. Als eerste zijn kandidaten aan de beurt van wie het examen was uitgesteld.

Sinds de herstart op 3 maart zijn in het hele land 67.000 examens afgenomen, waarvan 37.000 praktijkexamens en toetsen voor de auto. Het aantal auto praktijkexamens groeit per week, omdat kandidaten natuurlijk eerst rijlessen nodig hebben. Meldden zich in de eerste week 6.000 kandidaten voor een auto-examen of toets, inmiddels is dat 11.000 in de afgelopen week. Vanaf 10 april hebben we weer volle roosters en gaan we overwerken.

Het slagingspercentage van deze eerste vier weken is gemiddeld 54%. Dit is natuurlijk nog niet representatief vanwege het kleine aantal examens. Toch hopen we dat deze trend doorzet, want dat zou kunnen betekenen dat kandidaten beter voorbereid op examen komen.

Door de corona lockdowns gingen meer dan 600.000 theorie- en praktijkexamens niet door. Zoals in ons plan van aanpak staat, verwachten we dit jaar 155.000 van de in te halen lockdown-praktijkexamens bovenop de normale marktvraag.

Theorie-examens voor de auto, motor, bromfiets en recreatievaart zijn helaas nog niet toegestaan door het kabinet. Dit duurt in ieder geval tot en met dinsdag 20 april. Hopelijk zijn daarna versoepelingen mogelijk.

Bron: CBR.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *